dinsdag 31 maart 2009

Ik woon in Egmond aan Zee

Ik woon in Egmond aan Zee, en ik prijs me gelukkig dat ik er woon. Over anderhalf uur komt Alice. Alice woont 82 kilometer ver weg, in een plaats niet ver van Den Haag. Ze vertelde me vanochtend dat er helicopters boven Den Haag ronddraaien vanwege die Afghanistan-conferentie. Ik zei, dan hebben de deelnemers tenminste de indruk dat er aan hun veiligheid gedacht wordt. De historie heeft uitgewezen dat die helicopters helemaal niet voor veiligheid zorgen, maar het zal nog heel lang duren voordat men die dingen uit de lucht haalt.
Alice en ik gaan deze dagen onder meer luisteren naar de muziek van William Byrd (1543-1623), een waar genot, want William Byrd was een nog groter componist dan Thomas Tallis, en Tallis vind ik al zo goed. Ik zal voor enkele verrassingen zorgen op Byrd-gebied.
Misschien gaan we ook nog een middag naar de Hortus Bulborum te Limmen. Dat is een tuin waar ze nog de uitzinnige tulpensoorten uit de 16e eeuw hebben. Ik ben wel geboren in Limmen, maar die Hortus heb ik nooit gezien. (Zo was ik ook nog nooit in het Egmonds Museum geweest, maar daar zijn Alice en ik vorig jaar in gegaan.)
Als het een beetje mooi weer blijft, kunnen we gaan wandelen door het dorp en door de duinen.
Stilzwijgende afspraak: ik kook (‘ik weet toch beter waar alles staat dan jij’).
Of er stukjes geschreven zullen worden, de komende dagen, moet nog afgewacht worden.

2 opmerkingen:

  1. Verrassingen op Byrd-gebied, uitzinnige tulpensoorten in de Hortus Bulborum. You're a lucky couple.Cheers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Masjenka,
    Over de nieuwste tulpenvarianten valt moeiljk iets te melden, maar over Byrd (een prachtige componist, zoals je weldra zult merken) valt wel iets te zeggen: http://www.youtube.com/watch?v=30UfjAucDsA. Als je dat geen machtig mooie muziek vind, lig je bij mij uit de gratie.
    De lieve groeten ook van Alice. we zitten nu saampjes te genieten van Iggy Pop.

    BeantwoordenVerwijderen