donderdag 23 april 2009

Kleine misdadigers

Er zijn mensen die zeggen: we hebben nu eenmaal in dat kabinet van CDA, VVD en LPF een contract getekend met die Amerikanen over die JSF. Die JSF die ondertussen al veel duurder is geworden, en die ook veel minder werkgelegenheid heeft opgebracht. Maar dat doet even minder ter zake.
Er zijn anderen, ter rechter en ter linker zijde, die zeggen: die JSF hadden we nooit moeten bestellen, we hadden beter die Saab kunnen nemen, of we hadden beter helemaal geen nieuw toestel kunnen kiezen.
Die Saab zou je kunnen kiezen, want die doet ongeveer hetzelfde als de JSF en die kost een hoop minder. Maar daar kun je geen leuke testvluchten mee maken, en dat is natuurlijk ontzettend jammer, want welke piloot wil er nou niet over Arizona vliegen.
Het zou jammer zijn als het kabinet hierover zou vallen, want ik vind dat het maar niks is als Wilders ons ook nog gaat regeren straks. Laat die Wilders vooral zijn Fitna-filmpjes maken, laat hem geen kans om in de regering te komen.
Echt, heren van het CDA, dat hebben we in 1917 in Rusland al gezien en in 1933 in Duitsland.
Maar u bent kleine crimineeltjes, dat weet ik ook wel. U gokt dat het weer zo’n kabinet als met de LPF wordt. Is het niet?

3 opmerkingen:

 1. Ha. Ze hebben naar u geluisterd. Ik vermoed dat ze zich toch aangesproken voelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, dat was ik dus weer, in naam van mijn lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geacht echtpaar!
  Ja, ik luisterde net naar mejuffrouw Ploumen, voorzitter van de PvdA, die moest komen rechtpraten wat krom was bij Pauw & Witteman.
  Het lukte haar niet, wat ik wel verwachtte.
  Bij al die politici is er maar één angst: hoe voorkomen wij toch, in Godsnaam, dat Geert Wilders het gaat redden!
  Daar moest dit keer het woord ‘kopen’ voor uit de Van Dale worden verwijderd.
  Ik neem aan, tijdelijk.

  BeantwoordenVerwijderen