zaterdag 18 april 2009

Te weinig onderwijs

Masjenka reageerde hedenochtend op mijn stukje van gisteren. Haar reactie begon als volgt:
Vandaag stond hier in een regionaal nieuwsblad: 'Twee moslima's betrapt op ontlasting in kerk van Zottegem'. Het ging om drollen, geen plasje. Een statement dus.
Ik zou de beide dames dit willen zeggen.
Dames! Als u de katholieke kerk wilt belachelijk maken of wilt beledigen of wilt aanvallen, hebt u mijn steun. Maar niet als u dat doet als moslim, en als u het doet om het moslimgeloof beter te laten lijken dan het christelijk geloof. Want die beide geloofssystemen zijn allebei krakkemikkige, totaal ouderwetse en volkomen verlopen woestijngodsdienstjes.
Ook zijn wij hier gewend — en ik denk dat het in België niet anders is — om te protesteren met woorden. Wij staan fier op ons gelaat, dus wij dragen geen belachelijk gezichtsmasker, en dan zeggen wij wat er mis is aan de katholieke kerk. En dat mogen wij ook doen, want wij hebben dat mooie systeem van de vrijheid van meningsuiting.
Een systeem waardoor landen als Nederland en België zo gunstig afsteken tegen jullie landen, want daar word je eenvoudig de gevangenis in gesmeten als je eens iets zegt.
Wordt Belg! Noemt, als ge getrouwd zijt, uw kinderen niet Achmed of Salima, maar Rik of Tiny. Eet varkensvlees, behalve als u vegetarisch door het leven wilt gaan. Vegetarisch is het meest gezond. En stop met jullie ramadan!
Waarom u daarmee zou moeten stoppen? Ten eerste omdat het een krankzinnig idee is om een maand lang alleen ’s avonds en ’s nachts te eten. Denkt u toch even na. Denk dan ook aan de — door jullie woestijnprofeet Mohammed vergeten — volkeren die bij de poolcirkel leven en dus geen moslim kunnen worden. Dat wil zeggen, dat kunnen ze wel (je hebt gekken op de hele wereld) maar dan moeten die ramadanregels even veranderd worden.
Snapt u alles wat hier staat? Als u het niet snapt, heeft u te weinig onderwijs genoten.

3 opmerkingen:

 1. Een ferm stukje is dit al is natuurlijk niet bekend of de dames een burka droegen tijdens hun uitspatting.
  Als je met woorden protesteert kun je in ieder geval duidelijker maken waar je precies tegen protesteert.
  De Ramadan is gewoon hypocriet. Het staat voor mij op hetzelfde niveau als geen vlees op vrijdag maar dan wel vis eten.
  Bovendien is het zeer ongezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het schijnt dat je niet aan de Ramadan hoeft deel te nemen als je gezondheid dit niet toelaat. Mensen met suiker dus krijgen vrijaf. Nu willen ze dit vaak zelf niet, omdat ze dan zo argwanend aangekeken worden door hun Ramaderende geloofsgenoten. De mens is geneigd erbij te willen horen. Menig Islamtische diabeet is wel eens flauwgevallen omdat hij of zij per se mee wilde doen aan het vastenfeestje. Of wat te denken van zwangere vrouwen. Die mogen van Mohammed de Ramadan na hun zwangerschap inhalen. Coulant van 'm, maar toch neemt menig zwangere vrouw het zekere voor het onzekere. Komt ook vaak druk van buitenaf bij kijken. Moeders die zeggen dat zij vroeger ook gewoon gevast hebben toen ze zwanger waren. Of kijk naar je buurmeisje, die altijd al in alles beter was, en nu ook in zwanger zijn.

  Wat betreft die Islamitische Eskimo's, die mogen vast wel wat eten als het anders levensbedreigend wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Max,
  Ik moest me even inhouden want ik moest zo lachen om je ‘Ramaderende geloofsgenoten’.
  Maar nu weer even ernstig. Als je gaat Vasten of aan de Ramadan meedoet, is dat mij best, uiteraard. De mensen doen wel gekker dingen. Ikzelf bijvoorbeeld drink op sommige avonden in het geheel geen portwijn.
  Maar ík doe dat om redenen van gezondheid en behoud van autoriteit.

  BeantwoordenVerwijderen