woensdag 7 januari 2009

Allemaal goede mensen

En wat mij zo opvalt: waar wij ook optreden met onze Funshop for Jesus, of het nu in Kampen, in Nunspeet of in Terneuzen is, het maakt niet uit waar—maar bij ons komen uitsluitend gelovigen. Echt waar. Zalen vol gelovigen, avond na avond.
We beginnen de avond altijd met een Jesus-rap en daarna vraag ik het publiek: zijn er nog mensen die geloven in de evolutieleer? Néé néé néé, hoor je dan. Als er toch iemand is die zijn hand opsteekt en vervolgens bijna gelyncht wordt door de rest van het publiek, zeg ik: Jezus zal nog tot je komen. En dan zingen we ons eerste nummer, He loves you, en het feest begint. Kent u dat nummer? Het is oorspronkelijk van The Beatles: She loves you yeah yeah yeah! Dat hebben wij veranderd in He loves you yeah yeah yeah! We zingen dat soms drie vier keer op een avond, omdat het zo lekker meezingt. Iedereen kent de tekst.
Want die evolutietheorie is ook maar een theorie natuurlijk, terwijl wij God hebben. Ik vind ook dat ónze theorie van de schepping van de mens meer aan bod moet kunnen komen. Op de televisie, op de radio enzovoorts. En dan niet alleen in de programma’s van Andries Knevel, hoewel die wel uiterst betrouwbare programma’s maakt, natuurlijk.
Ik vind dat wij met zóvelen zijn—ik zie het elke avond, dat is echt geen minderheid meer te noemen, maar een flinke meerderheid—dat wij ook eisen mogen stellen. Eisen aan politiek Den Haag. Over wat er wel en wat er niet onderwezen mag worden bijvoorbeeld, daar zou ik wel eens een debatje over willen voeren met de ministers.

1 opmerking: