vrijdag 2 januari 2009

Homosexuele muziek

Beminde parochianen!
Blij dat u er, ook in dit nieuwe jaar, weer allemaal bent. We gaan er een zalig jaar van maken! U heeft al wel in de krant gelezen dat onze Onafhankelijk Katholieke Kerk een gift heeft gekregen van de heer K. van der V., van Kees van der Ven Bloemenzaden, dus u weet waar u moet zijn voor uw bloemenzaden.
Hoe gaan wij dit geld besteden. Wel, ten eerste komt Arie ‘Pruik’ Zwartjes komende maandag langs om de goten te inspecteren en waar nodig te herstellen. Hij heeft me gevraagd het volgende mee te delen. Als u hem bezig ziet, op de ladder staand, roept u dan niet ter begroeting ‘Pruik!’ Hij vindt dat niet prettig, bovendien kan hij vallen.
Voorts heeft u vast wel gezien dat de statieschilderijen uit de kerk zijn weggehaald. Ze zijn weggehaald gisterochtend, door Chris Koomen, die de schilderijen gaat schoonmaken en piekfijn herstellen.
U heeft wel gemerkt dat ik een nieuwe microfoon heb in mijn preekstoel, en een nieuwe geluidsinstallatie, wat betekent dat ik NOOIT MEER ZAL HOEVEN SCHREEUWEN!, en dat u me toch kunt verstaan. Een grote verbetering.
Tenslotte hadden wij een vervanger nodig voor onze oude organist, die met pensioen is gegaan. Dat is geworden het grote klaviertalent Jan Mak, kom maar even tevoorschijn, Jan! Daar is Jan, applaudisseert u maar even. (Applaus.) Jan is een uitermate serieus organist, hij zit vol Bach, hij moet niets hebben van Telemann of van ‘die Fransen, dat is toch allemaal homosexuele muziek’.
Hoe het ook zij, ik dank allen, en in het bijzonder dank ik K. van der V., van Kees van der Ven Bloemenzaden, die vanaf half maart ook tuinmeubilair aanbiedt. Dat u dat weet. God de Vader, God de Moeder en God de Zoon, wij weten dat U groot zijt. Laat dit jaar, 2009, het jaar worden van nog meerdere grote giften voor Uw kinderen. Amen.

7 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig nieuws voor het nieuwe jaar! Een beetje reclame voor de goede gever mag natuurlijk best.
  En de komst van Jan Mak is ook een groot voorrecht voor de OKE.
  Ja die homosexuele muziek is ook zo verwarrend he voor al die jongeren die hun hele leven nog voor zich hebben?
  Een groet van uw Zuster in de Heer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beminde Zuster!
  Een beetje reclame, dat mag. Maar je moet het niet overdrijven, zeg ik altijd.

  Uw Engelbertus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Eerwaarde Engelbertus met uw inzegening van dit nieuwe jaar, het zalige jaar der grote giften, u heeft weer hoop in de harten gezaaid. We kunnen er weer een tijdje mee door.
  Uw parochianen zijn ook blij dat u niet meer hoeft te schreeuwen en dat ze u toch zullen verstaan. Wij wensen U en onze beminde zuster Hadriana een vrome voortzetting van waar u al zo goed mee bezig waart.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beminde Zuster Masjenka,
  Hoewel u uit Belgiëland komt, weet men ook hier in het barre Noorden zijn buren te waarderen! Zozeer zelfs dat toen u in uw commentaren zei stiekem gehoopt te hebben op enige commentaren van mijn zijde, ik ogenblikkelijk aan de slag ging!
  Ik zit op dit late uur met het kerkbestuur aan een zoete rode portwijn, dat is een andere investering die we gedaan hebben van de centen van de zeer geachte heer K. van der V. van Kees van der Ven Bloemzaden. Zijn tuinlichtjes zijn ook enig, wist u dat?
  Ik heb de heren van het kerkbestuur voorgelegd: maak K. van der V. lid van ons bestuur! Daar waren ze het niet mee eens, er moest eind van dit jaar nog maar eens een tweede gift komen, was het algemene gevoelen. En inderdaad, daar hebben ze wel gelijk in: de superpli’s van de misdienaars en acolieten behoeft vernieuwing...

  Uw Engelbertus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, de Kapelaan, hij is weer heel erg leuk! En het stuk heeft nog een boodschap ook, namelijk dat sponsorgelden verstandig besteed dienen te worden. Ik maak me alleen een beetje zorgen over dat schoonmaken en piekfijn herstellen van de schilderijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Wouter!
  Met die statieschilderijen gaat het volgens mij als volgt: een klodder spuug ruimt de meeste onrechmatigheden al wel weg. Verder laten we al dat lijden van de Here Jezus met dat eeuwige kruis van hem weg. Dus twee staties minder.
  De heer Chris Koomen heeft beloofd twee schilderijtjes te maken in dezelfde christelijke stijl van na-bijbelse taferelen. Ik heb al voorgesteld: doe iets van die dame uit Sicilië wier borsten werden afgehakt. Dat was een goed idee, zei Chris. Hij zou verder volgens zijn eigen idee tewerk gaan, want de kunstenaar, hoe christelijk hij ook is, moet toch eigen ruimte hebben. En als je nog bollen nodig hebt, weet je waar je moet zijn, Wouter: bij K.van der V.!

  BeantwoordenVerwijderen