woensdag 27 augustus 2008

Fit

Goedemiddag, dames. En ook meneer De Groot, goedemiddag. Meneer De Groot - mag ik Ronald zeggen? Mooi. Ronald de Groot is een fysiotherapeut die verbonden is aan het Medisch Centrum Alkmaar, en Ronald komt eens kijken hoe wij hier in Egmond fit blijven.
Dat zullen we hem dus eens laten zien, dames. Mevrouw Mulder en mevrouw Kleverlaan, kunt u Ronald de keriyaki-greep eens voordoen. Je zult zien dat de keriyaki een wurggreep is, die afkomstig is uit de Japanse vechtsporten, en waarvoor de beide dames over zeer lenige en sterke nekspieren moeten beschikken. Bent u klaar? Gaan dan! Beider hoofden worden geklemd door de handen en knieën van de tegenstander, zoals je ziet, Ronald. En dóórdrukken nu, dames! Niet piepen, mevrouw Mulder. Dóórdrukken, allebei. Juist!
Ondertussen gaan we met de hele groep hinkelvallen. U staat op uw rechtervoet, dames? Op mijn fluitsignaal laat u zich dan vallen, door uw rechtervoet omhoog te brengen. Bent u er klaar voor? Dan zeg ik FUUT! en u laat zich vallen! Juist, goed gedaan. Nu staat u weer op en gaat u op uw linkerbeen staan. Ik zeg weer FUUT! en u laat zich weer vallen. Juist! Mevrouw Van de Schinkel viel nog wel niet helemaal goed, maar mevrouw Van de Schinkel is er ook nog niet zo lang bij.
Mevrouw Mulder, u moet gewoon dóórdrukken! Je ziet het wel, hè Ronald. Uiterst fitte groep, leuk om mee te werken ook.
U kunt gewoon doorgaan met het hinkelvallen, dames. Of er wel eens blessures zijn? Natuurlijk zijn die er wel eens, maar blessures kun je overal en altijd krijgen. Wat zegt u, mevrouw Kleverlaan? U heeft gewonnen. Dat is mooi. Dan kunt u meedoen aan het hinkelvallen. Mevrouw Mulder? Mevrouw Mulder? Ik denk dat mevrouw Mulder nu niet meer in staat is om aan het hinkelvallen mee te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten