zondag 17 augustus 2008

Zo zacht

Goedemorgen, beste kijkers. Mijn naam is Bert Satters en we gaan meteen kijken naar het eerste onderdeel van deze zwemochtend, het floaten ofwel het drijven. Een nieuw onderdeel op de toch al volle wedstrijdkalender.
Daar worden de acht deelnemers het water in geleid, totdat ze in hun baan zijn, want u ziet wel dat ze er nooit op een normale manier kunnen komen. Hun benen zijn samengebonden en hun armen en handen zijn ook op een speciale manier vastgebonden rond het middenrif.
Daar gaan de deelnemers voor hun 50 meter drijven! Oei, de Hongaar Sandor Kasc beweegt! Dat zal wel een disqualificatie worden! Ja hoor.
Daar komt de Amerikaan... Heel mooi drijft hij daar! Amerika nu duidelijk op de eerste plaats, maar er zijn nog 45 meter te gaan.
De Italiaan probeert zichzelf nu vooruit te schreeuwen, maar dat heeft vooralsnog weinig effect. De Amerikaan ligt nog steeds eerste en wat ligt hij daar mooi. Anthony Kremelton, 23 jaar nog maar, maar wat een drijver!
Nu gaan we over naar het atletiekgebeuren. We zijn zo bij u terug.

Dank je wel, Bert. We zijn hier bij het zachte speerwerpen aangekomen. En wie staan daar? Onze beide broers Ter Wouden, Gerard en Kees, uit Driebergen. Gerard gooit de speer tien keer, Kees staat op de 11 meterlijn en vangt de speer op. Een jury bepaalt hoe het speerwerpen en speeropvangen is gegaan en geeft punten voor elke worp. Er zijn nu drie worpen geweest, 362 punten, dus dat is bepaald goed te noemen, al is het voor een wereldrecord natuurlijk niet genoeg. Gerard is zich nu aan het klaarmaken voor de vierde worp... Hij gooit, daar gaat de speer. Aiaiai! Dat kan natuurlijk de bedoeling niet zijn geweest, jongens. Controle kwijt, en dan krijg je dat. Maar Bert meldt zich weer!

Bert Satters, dames en heren. Wat ik al vreesde, is gebeurd: de Nederlandse deelnemer, Job van Oosten, is uit het water gehaald. Hij bewoog met zijn tenen, en dat is natuurlijk verboden.

Nog steeds ligt daar Kees ter Wouden, dames en heren. Het houdt het programma natuurlijk danig op. Daar komt de scheidsrechter aan, hij buigt zich over Kees heen en maakt het knock out-gebaar. Welnu, we hebben tenminste die 362 punten, moet je maar denken. Kees lijkt trouwens flink geraakt te zijn. Bert Satters!

Amerika wint! Amerika wint! Amerika... Nee, het is de Chileen die de 50 meter drijven wint. Twee: de Amerikaan. Drie: de Pool.

1 opmerking:

  1. Maar wat een drijver!

    Ik vind het geweldig! Ik zit nog na te lachen.

    BeantwoordenVerwijderen