dinsdag 3 februari 2009

Ik waarschuw slechts

Voor de verandering een foto van een lachende Frans Bauer. Want fans, het gaat niet goed met de volkszanger, die ons altijd zo heeft overdonderd met zijn fantastische liedjes, zijn warme timbre en zijn persoonlijkheid.
Had de grote volkszanger kort geleden nog een operatie nodig aan zijn strottehoofd, nu liggen de zaken ernstiger. Nu is het meer dan een bacilletje.
We hebben even gebeld met Marianne Weber, met wie de volkszanger enige duetten heeft gezongen. Marianne zei ons: ‘Met Frans is het over. Wat erg hè? Zo’n gevoelige collega...’
Ook de redactie van de VARA Gids, die deze week op het omslag een zeer ernstige foto van de grote volkszanger heeft staan, was in tranen: ‘Wij vinden het zó erg voor Frans! Een groot gemis voor de Nederlandse muziek.’
Want wat is er met de grote volkszanger aan de hand, de man die de Europese operapodia binnen zijn bereik had en voor wie niets te ver ging.
Ten eerste had hij een griepje gekregen, waardoor zijn laatste Ahoy-concert al geen doorgang kon vinden. Maar het was geen griepje, het was de KANKER die de grote volkszanger geveld heeft! En niet zomaar een kanker, maar een BEENMERGKANKER. Daarvan kun je onmogelijk genezen, dat weet iedereen, dus de grote volkszanger is echt neergehaald.
Wij wensen hem en zijn familie alle sterkte toe. En Frans, dank je wel voor de vele bijdragen aan het Nederlandse volkslied! Je hebt niet voor niets geleefd!
Voor de opvolgers van Frans deze tip: laat u niet in met vragen over huisbezoek. Zeg bij de deur: krijg zelf de kanker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten