dinsdag 23 september 2008

Coach

Goedenmiddag, heren van de pers. U heeft een mooie wedstrijd gezien, eerste helft zij dominant, tweede helft wij dominant, want dat hebben we in de rust even rechtgezet. Het was natuurlijk jammer dat u onze nieuwste aankoop, Claudio Palata, de grote Argentijn, maar 1 minuut heeft bezig gezien. Dat heeft zo zijn redenen. Vragen? Geen vragen.
Waar gaat het om in het hedendaagse voetbal? Het gaat om team spirit, nergens anders om. Er doen wel veel verhalen de rondte over techniek, tactiek enzovoorts, maar team spirit is het belangrijkste. Team spirit is alles. Je moet iets voor elkaar over hebben, daar komt het op neer.
En dat is ook de reden geweest waarom wij Giganto Claudio gehaald hebben, en waarom hij het hier ook meteen zo naar zijn zin heeft gehad.
Wat is er vanmiddag gebeurd? Claudio had de opdracht hun sterspeler uit te schakelen. Ik had hem gezegd: ‘Forza attaqué finalimento!’ Aan zijn blik kon ik zien dat hij begreep wat er van hem verwacht werd.
Welnu, eerste minuut van de wedstrijd. Er wordt een bal door Gregor, onze linksback, op Claudio gespeeld. Niet helemaal zuiver, maar oké, Claudio rent op die bal af en lokt zo als het ware hun sterspeler mee. Die gaat ook achter die bal aan, en nèt voordat hij er is, klinkt het knák! U heeft het gehoord en gezien, sterspeler uitgeschakeld. Komt de scheids eraan met een rode kaart voor Claudio, tja, om voor zo’n overtreding nu meteen in de eerste minuut van de wedstrijd rood te trekken! Geel had ook gekund.
Claudio moet er dus af, en hij loopt langs mij naar de kleedkamers en zegt, met een vuil knipoogje: ‘De belang de l’equipo!’ En zo is het ook! Wij met tien man verder, een paar omzettingen, maar zij waren hun sterspeler kwijt. Eerste helft nog een paar problemen gehad, het wordt 1-0 met een frommelgoal, maar na de rust hebben mijn mannen het gelijk getrokken. Met een prachtige goal werd het 1-1. Een uitslag waar wij vrede mee hebben. Vragen? Geen vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten