vrijdag 5 september 2008

Nog eens doen

- Want daar moet een eind aan komen, Guus.
- Ben ik helemaal met je eens, Karel. Het geeft alleen maar overlast.
- Dat ook. Die ouderen die totaal vergeten sterven en dan nog tien dagen dood in hun flatje liggen te stinken. Daar moet een eind aan komen. En daar gaan wij een eind aan maken.
- Zeg op, Karel. Hoe?
- Met een site die Lonesome gaat heten.
- Dat moet je me uitleggen.
- Zo’n site maken, dat is een kleine moeite. Die site klik je aan, en daar kun je dan je L.S.’je op kwijt. Je lonesommetje. Zo’n site maak ik morgenochtend wel even.
- Maar hoe...?
- Het werk om Lonesome heen, dat is wat anders. Hoe krijg je eenzame mensen zo ver dat ze Lonesome ook gaan gebruiken? Welnu.
- Jij zegt altijd ‘Welnu’ als je een oplossing hebt gevonden, Karel.
- Het is heel simpel, maar het moet wel op poten gezet worden. Op de eerste plaats moeten we naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Die moeten hun gemeenten aanschrijven, want wij moeten alle adressen hebben waar eenzame mensen wonen. Op al die adressen moeten eenvoudige computertjes komen. Op al die adressen moeten ook alarmeringsdingen komen, met een vriendelijke vrouwenstem die bijvoorbeeld zegt: ‘Heeft u uw L.S.’je al ingevuld vandaag? Doen hoor!’
- Maar als zo’n oudere nu geen zin heeft om zo’n L.S.’je in te vullen?
- Geen zin, geen zin. Dat is onzin. We maken er een leuke site van, met elke dag een nieuw filmpje bijvoorbeeld. De gebruikers kunnen ook contact met elkaar hebben, we leggen uit hoe je emailt enzovoorts.
- En wat doe je als zo’n oudere inderdaad sterft of ziek is?
- Daar hebben wij ons team voor. Als op een adres niet gereageerd wordt, gaat er hier een rode lamp branden. Dan schakelen wij de politie in, die ernaar toe gaat.
- Het zit mooi in elkaar, Karel.
- Ik ga nu naar de VNG toe, als jij nu naar een of andere alarmeringsfabriek gaat en naar een computerfabrikant, ergens, dan schieten we al een eind op. En als die contacten eenmaal gelegd zijn, dan schrijf ik een businessplan, en dan gaan we naar de Dragon’s Den, dat tv-programma van Jort Kelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten