zondag 21 september 2008

Goede naam

Mag ik even uw aandacht? Dank u. Hartelijk welkom natuurlijk, heren ondernemers. Ik zal u eerst eens voorstellen aan de leden van het oprichtingscomité van onze nieuwe partij. Daar zit de heer Blauw Peulink van Blauw Peulink Graafwerkzaam-heden. Naast hem zit de heer Kartinga van Vieren van KVV Bouw. En daarnaast zit de heer Van Rijckevorsel Dix van Dix Chemie. Ikzelf ben Kees-Karel Prövell van het Holland-Brazilië Genootschap.
Wat is het doel? Het doel is dat wij - als enigen - weten dat er uranium zit in het Ilha do Careiro, vlakbij Manaus, dat ligt diep in het Amazonegebied, Brazilië. Hoe komen we daar? De kortste weg is van Georgetown, Guyana, rechtstreeks naar het zuiden een weg aanleggen. Je hebt dan het minste last van regenval, bruggenbouwen enzovoorts. Er zitten wel wat Indianenstammen, maar daar hopen we geen last van te hebben. Hoeveel gaat dat kosten? Een vermogen gaat dat kosten, en daarom gaan we een politieke partij oprichten.
We zitten natuurlijk al met onze vingers in het CDA, in de VVD en in de PvdA. Natuurlijk. Maar we willen dieper gaan zitten, dichtbij de schatkist.
Daarom maken we een politieke partij met gematigde standpunten, uiteraard, want we willen meeregeren. Hoe doen we het? Allereerst de naam. Ik had eerst gedacht aan Graantje Groen, maar de heer Blauw Peulink kwam met een veel betere naam: Graaf Groen! Alsof de locale adel ahum ook óm is, nietwaar. Dat geeft meteen al aan dat wij ons in het groen gaan presenteren. Posters enzovoorts. Leuk muziekje erbij, een samba of bossanova, ik dacht gezongen door Sting, maar beter is natuurlijk: gezongen door Marco Borsato!
Graaf Groen, wij gaan het doen!

1 opmerking: