zondag 5 oktober 2008

De minst slechte kandidaat

De minst slechte kandidaat voor het presidentschap van de V.S. is de man die op een moment zegt: hoeveel geld hebben we nodig? Bijvoorbeeld een triljoen dollar. Waar halen we dat geld vandaan?
Dat lijkt me nogal duidelijk. Van degenen die dat geld hebben. De Bill Gates, de Rockefellers. Van de mensen die al die jaren geprofiteerd hebben.
Mijn ideale kandidaat maakt dus een lijstje van zulke mensen, en als hij het wint, schept hij het geld weg van hun rekeningen. Klaar, zo simpel is het.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat mijn vriend Obama dit idee niet zal gaan overnemen! Neem je Bill Gates zijn geld af om het in de bodemloze put van de bailout of wat dan ook te gooien, dan kan hij er zelf geen nuttige dingen meer mee doen. Dat hele Microsoft is onder andere een operatie om wereldwijd geld her te verdelen op een manier waar jij je volgens mij ook wel in kan vinden.

  Nu kan jij je afvragen: als jij 't zo goed weet, Wouter, WAAR BLIJFT DAN JE BLOGSTUKJE? Volkomen terecht... Ik zit een beetje vast, maar 't komt wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Wouter,
  Ik dacht: wat zou een presidentskandidaat nu op z’n extreemst kunnen gaan doen?
  En dit leek me behoorlijk extreem.

  Er is maar één remedie voor het schrijven: je moet het elke dag blijven doen. Dat is tenminste mijn remedie.

  BeantwoordenVerwijderen