vrijdag 3 oktober 2008

Geen woord

Hier ben ik weer, uw kapelaan. Bij tal van kwesties wordt mij gevraagd: waar staat u nu in het debat? Zo ook in het debat der presidentskandidaten, aan de overzijde van de grote plas. Waar sta ik? Waar staan de Onafhankelijke Katholieken? Welk stemadvies zouden wij kunnen geven?
Welnu. Welke partijen hebben we? We hebben te enerzijde de heren Barack Obama en Joe Biden, en te generzijde de heer John McCain en mevrouw Sarah Palin. Van deze vier mensen is de enige interessante persoon mevrouw Palin, want je kunt wel ‘Change!’ roepen, je kunt wel charismatisch zijn, maar charismatisch ben ik ook. Ik geloof er niet zo in.
Die mevrouw Palin koestert extreme denkbeelden. Ze vindt bijvoorbeeld dat abortus onder elke omstandigheid verboden moet zijn. Ook na verkrachting. Alleen om dit krankzinnige denkbeeld is ze kandidaat vice-president geworden, want meneer McCain krijgt anders de bruinhemden, pardon, de evangelicals niet mee.
Mevrouw Palin zegt zelf ook dat ze pro life is. Als ze werkelijk pro life zou zijn, zou ze voor een terugtrekking van de Amerikaanse oorlogstroepen zijn, maar daarover hoor je geen woord. Sterker, ze zegt dat die in Irak moeten blijven. Weet mevrouw Palin wel dat van alle veldslagen en oorlogen die we tot nu toe gehad hebben, er precies 50% gewonnen zijn, en dus ook 50% verloren?
Zo denkt een onafhankelijke katholiek over zulke dingen. Amerikanen! Stemt u op de minst slechte kandidaat! Stemt niet op het koppel McCain-Palin!

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beste noorderlingen,
  Het doet me plezier die palen in de grond geheid te weten. Zodat wij ons daar aan kunnen vastknopen in deze woelige tijden. Bij ons hier zou een Kapelaan Engelbertus goed werk kunnen leveren...
  alle goeds
  d.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kapelaan Engelbertus, het doet mij deugd dat ook U vindt dat mevrouw Palin extreme denkbeelden koestert.
  Noemt U ze maaar rustig bruinhemden hoor, die evangelicals, wanr dat zijn ze ook.
  Ik denk dat er in Amerika wel belangrijker issues zijn dan die waar zij over praat.
  Ik schaar mij achter U. Niet stemmen op McCain en Palin!

  BeantwoordenVerwijderen