vrijdag 10 oktober 2008

Vaklui

Goedemiddag heren, blij dat u er allemaal weer bent. Heren van Velpon. Heren van Pritt. Heren van Tesa ook welkom. Heren van Scotch. Heren van Hansaplast. Heren én mejuffrouw Guldebrand van Sellotape. Allemaal welkom op het PLP, het pleister-, lijm- en plakbandoverleg.
Notulen van de vorige vergadering zijn natuurlijk goedgekeurd. Mee eens? Mee eens.
Uiteraard zitten we met de kredietcrisis enzovoorts, maar daar helpen de nationale overheden ons wel mee. Die plakken er een verbandje omheen van een paar triljoen dollar, dus daarover gaan onze problemen niet. Ons probleem is de gekko.
Een groot probleem voor onze industrieën. Ja, mejuffrouw Guldebrand? Koolstofnanoplaatjes inderdaad, daar zijn we inderdaad mee bezig, maar het duurt nog zeker tien jaar voordat we dat en masse kunnen produceren.
De gekko ondertussen hangt met zijn rare voetjes aan het plafond, en bedreigt zo onze industrieën. Biologen gaan naar Indonesië om de gekko te bestuderen. Heer Kalmhout van Velpon? Juist opgemerkt! Daar moet een einde aan gemaakt worden.
Wij kunnen niet met zijn allen, van de pleister-, lijm- en plakbandsector, de gekko als soort uitroeien. Dat kunnen wij niet, maar wij kunnen wel de aandacht verplaatsen. Van de gekko op iets anders.
Heer Krefeld van Pritt? Op de moslim. Een goed idee. Een voortreffelijk idee! Applausje voor de heer Krefeld!
Ze zeggen wel eens dat onze vergaderingen eindeloos duren, lijmen lijmen lijmen, maar dit is nu eens een voorbeeld dat het ook anders kan, nietwaar. De moslim. Moslimterrorisme.
Ik stel voor dat we nu allemaal naar huis gaan en volgende week hier weer terugkomen met plannen om van Indonesië een brandhaard te maken, ik sluit de vergadering.

2 opmerkingen:

  1. Heel goed! Nu weten we tenminste waar het van komt, als Indonesië een brandhaard wordt. En als dat niet gebeurt is het niet erg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We moeten inderdaad kijken naar moslimaanslagen in Indonesië. Die leiden de aandacht af van de kleefpootjes van de gekko’s. En dat komt door het verschrikkelijke kapitalisme.

    BeantwoordenVerwijderen